rólam

Ki is az az Ana hata?

Ana vagyok, Fluid Art művész és oktató. Gyermekkorom óta kreatív ember vagyok, már az óvodában a is sokkal inkább érdekelt az alkotás, azon belül is leginkább a rajz és a festészet, mint bármilyen játék. Ami a műveimben látható és érezhető, az végső soron ugyanannak a dolognak, ugyanannak a kreatív energiának a különböző kifejeződései – ezt a kapcsolatot szeretném közvetíteni a munkáimon keresztül.
 
A Fluid Art az elmúlt évtizedben rendkívül népszerűvé vált világszerte és az utóbbi időkben Magyarországon is. A gyakorló művészek a világ minden táján kísérleteznek a különböző stílusokkal, technikákkal és kifejezési formákkal. De nemcsak művészek, hanem bárki gyakorolhatja ezt a különleges a művészeti eljárást, hiszen rajz vagy festészeti tudást nem igényel. Ugyanakkor mégis szükséges tudni hozzá a műhelytitkokat, hogy valóban elsajátítsa valaki a folyékony művészetet, mert anélkül csak végtelen festékpazarlássá válhat.
 
Ez egy olyan technika, amely segít alkotás közben elengedni minden előítéletet és gondolatmenetet. Segít, hogy megengedjem magamnak azt, hogy a kreatív energia közvetítőjévé váljak. Alkotás közben megszűnik az idő, a külvilág, csak a hömpölygő színek, azok keverédese, áramlása létezik. Miközben a Fluid Art-tal megérkezett a káosz elmélet is a festészetbe. De pont ez is a szépsége ennek a technikának: mindegyik mű teljességgel egyedi és megismételhetetlen.

A Fluid festészet iránti szeretetem az évek alatt a szenvedélyemmé vált. Szinte minden elképzelhető technikát és anyagot kipróbáltam ezen belül, hogy rájöjjek, melyek működnek a legjobban. Egy ideje már szeretnék segíteni más művészeknek és a Fluid Art iránt érdeklődő közösségnek is azzal, hogy megtanítom mindazt, amit én tanultam, hogy másoknak ne kelljen éveket azzal tölteniük, hogy olyan dolgokkal kísérletezgessenek, amelyek nem működnek olyan jól, hogy ne pazarolják a pénzüket drága alapanyagokra, sikertelen alkotásokra. Ehelyett azok, akik részt vesznek ezen a workshopjaimon, megtanulják az összes fontos technikát, a keverési recepteket, a trükköket, amik szükségesek ahhoz, hogy használni tudják őket saját belső művészi szenvedélyük kifejezésére. A Fluid Art workshopokat 2018 óta tartom Budapesten havi rendszerességgel. Nagyon hálás vagyok a lehetőségért, hogy visszaadhatok a Fluid Art közösségnek, és segíthetek az érdeklődőknek és azoknak a gyakorlóknak, akik ugyanúgy szeretik ezt a fajta művészetet, mint én, és azoknak is, akik csak szeretnének pár órára kikapcsolódni a hétköznapok mókuskerekéből.